Haber

MGK Açıklamasında Rusya-Ukrayna Savaşı Tartışıldı

Milli Güvenlik Heyeti (MGK) toplantısının ardından yapılan açıklamada, “Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın seyri ve bundan sonraki aşamalarda bölgemize olası etkilerinin ayrıntılı olarak ele alındığı; Karadeniz’de tansiyonun yükselmesi kimsenin çıkarına olmaz.”

MGK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından yayınlanan açıklamada, başta PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri olmak üzere, millî birlik ve beraberliğin devamına yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye dikkat çekildiği belirtildi. yurt içi ve yurt dışında azim, kararlılık ve başarı ile yürütülmüştür. Yapılan işlemlerle ilgili Kurul’a bilgi verildiği belirtildi.

FETÖ ile mücadelede gelinen son aşamanın değerlendirildiği vurgulanarak, Türkiye’nin özellikle güvenlik ve dış politika alanlarındaki stratejik kazanımlarını engellemek amacıyla kurgulanıp harekete geçirilen bu hain şebekenin, hiçbir koşulda var olma hakkı verilmeyecektir. Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yıl dönümünde, tarihin Türkiye Cumhuriyeti’ne yüklediği sorumluluğun gereklerinin hassasiyetle yerine getirildiği ve Lozan Barış Antlaşması’nın temelini oluşturan antlaşma ile kurulan düzenlemeyi güçlendirme kararlılığı dile getirildi. Bölgemizde bir asırlık barış ve istikrar, milletimizin menfaatleri doğrultusunda teyit edilmiştir. Birliğimizin her alanda daha da gelişmesinin hem ülkelerimiz hem de bölgemiz için değerli kazanımların elde edilmesine katkı sağlayacağı belirtilmiş, Türkiye’nin terörle mücadele, güvenlik ve istikrarı sağlama çabalarına samimiyetle destek verilmesinin güçleneceğine işaret edilmiştir. işbirliği zemini.

‘SAVAŞI SONLANDIRMAYA DAVETLİ’

Rusya-Ukrayna savaşının da ele alındığı kaydedilerek, “Rusya-Ukrayna savaşının seyri ve ilerleyen aşamalarda bölgemize olası etkileri ayrıntılı olarak ele alındı; Karadeniz kimsenin çıkarına olmayacaktı.Tüm taraflar müzakere masasına oturmaya ve savaşı geciktirmeden bitirmeye davet edildi.Tahıl anlaşmasına geri dönülmesinin ihtiyaç sahibi ülkelerde beklenen aksilikleri önleyeceği ve beslenmeye katkı sağlayacağı vurgulandı. Afrika’da kıta geneline yayılabilecek son gelişmeler değerlendirildi ve kıtanın sorunlarına en uygun çözümün ancak kıta sahipleri tarafından bulunabileceği belirtildi.

KUTSAL DEĞERLERE YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE VURGUSU

İslam dinini hedef alan eylemlere ilişkin olarak, “Birleşmiş Milletler tarafından nefret suçu olarak nitelendirilen ve İslam gayesi ile iki milyara yakın Müslüman’ı rencide eden menfur fiillerin önlenmesi ve cezalandırılması konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeyen devletler.” Suç işleyenler, ifade özgürlüğü kisvesi altında ektikleri nefret tohumlarının yıkıcı etkilerinin farkında değiller.Küresel bir krize dönüşmeye başlayan iklim değişikliğinin etkileri, sistematik olmayan göçlerden toplumsal bunalımlara kadar pek çok sorunu tetikleyebiliyor. iç çatışmalardan devletler arası çatışmalara kadar birçok soruna değinildi.Ancak uluslararası toplumun adil ve samimi çabaları ile iş birliğinin soruna çözüm getirebileceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu